سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند آن را . . . دوایی قرار داد که پس از آن، دردی نیست و نوری که با آن ظلمتی نیست . [امام علی علیه السلام ـ در توصیف قرآن ـ]
افغانستان
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • در یاهو
  • - اخترشناسان از احتمال وجود حیات در خاک مریخ خبر دادند

    تفسیری جدید از اطلاعاتی که نخستین بار بیش از ? ???سال پیش از مریخ جمع‌آوری شده است، بیانگر وجود حیات میکربی در خاک این سیاره است.

    به گزارش رویترز، ظاهرا جستجو برای حیات بر روی مریخ در سال ? ?????به بن بست رسید. در آن سال کاوشگر وایکینگ بر روی سیاره سرخ فرود آمد ، اما نتوانست فعالیت زیستی را بر روی مریخ شناسایی کند.

    "یوپ هوت کوپر" از دانشگاه گیسن آلمان گفت در حقیقت این کاوشگر نشانه‌هایی از شکل مرموزی از حیات بر پایه آب اکسیژنه بر روی سطح مریخ یافته است.

    بررسی یکی از آزمایشهای فضاپیمای وایکینگ حاکی از آن است که ??/?? درصد خاک مریخ می‌تواند منشا زیست شناختی داشته باشد.

    این پدیده با میزان زیست توده یافت شده در برخی مناطق قطب جنوب زمین که منشا گروهی از باکتری‌ها و گلسنگ‌های مقاوم است، قابل مقایسه است.

    محققان به دنبال شواهد تاییدکننده ای برای شناخت نوع میکربها و ارتباط آنها با میکروبهای زمینی هستند. احتمال دارد در زمانهای خیلی دور حیات از زمین به مریخ و یا برعکس، انتقال یافته باشد.

    گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال حیات بین سیارات یک دهه پیش قوت گرفت. در آن زمان محققان اعلام کردند یک سنگ آسمانی قدیمی در قطب جنوب یافته‌اند که حاوی شواهدی از زندگی فسیلی برروی مریخ است.

    هوت‌کوپر نتایج تحقیقات خود را در کنگره علوم سیاره‌ای اروپا در پوتسدام آلمان ارائه کرد.

    در حالی که اغلب دانشمندان فکر می‌کنند همسایه زمین در منظومه شمسی عاری از حیات است، کشف میکروبها در شرایطی که پیشتر ناممکن تصور می‌شد، بحث بر سر وجود حیات ورای زمینی را قوت بخشیده است.

    هوت‌کوپر معتقد است مریخ می‌تواند تنها منشا اکستریموفیل باشد که در این مورد میکروب‌هایی هستند که سلولهای آنها از مخلوطی از آب اکسیژنه و آب پر شده است و خاصیت ضدیخ طبیعی را برای آنها فراهم کرده است.

    این میکروبها می‌توانند شرایط نامطلوب جوی مریخ را که دمای هوا به ندرت از حد انجماد بالاتر می‌رود و می‌تواند تا ? ????درجه سانتی گراد زیر صفر کاهش یابد تحمل کنند.

    هوت کوپر معتقد است وجود این میکروبها می‌تواند علت افزایش اکسیژن و دی اکسیدکربن را هنگام فرود کاوشگر وایکینگ ناسا بر خاک مریخ توضیح دهد. وی محاسبات خود در مورد زیست توده خاک مریخ را براساس این فرض انجام داده است که این گازها هنگام تجزیه مواد آلی تولید می‌شوند.

    دانشمندان امیدوارند با استفاده از کاوشگر روباتیک نسل جدید ناسا موسوم به فونیکس که در سال ? ?????به این سیاره می‌رسد و خاک نزدیک قطب شمال این سیاره سرخ را بررسی می‌کند، شواهد بیشتری در مورد وجود حیات در این سیاره بدست آورند.



    محمد علی جعفری ::: دوشنبه 86/6/26::: ساعت 10:58 صبح
    نظرات دیگران: نظر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 16
    بازدید دیروز: 5
    کل بازدید :106260

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<

    >>فهرست موضوعی یادداشت ها<<
    . .

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    افغانستان

    >>لوگوی دوستان<<

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<