سفارش تبلیغ
صبا ویژن
فرشتگان با خشنودی بالهایشان را برای جویای دانش می گسترانند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
افغانستان
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • در یاهو
  • - اخترشناسان از احتمال وجود حیات در خاک مریخ خبر دادند

    تفسیری جدید از اطلاعاتی که نخستین بار بیش از ? ???سال پیش از مریخ جمع‌آوری شده است، بیانگر وجود حیات میکربی در خاک این سیاره است.

    به گزارش رویترز، ظاهرا جستجو برای حیات بر روی مریخ در سال ? ?????به بن بست رسید. در آن سال کاوشگر وایکینگ بر روی سیاره سرخ فرود آمد ، اما نتوانست فعالیت زیستی را بر روی مریخ شناسایی کند.

    "یوپ هوت کوپر" از دانشگاه گیسن آلمان گفت در حقیقت این کاوشگر نشانه‌هایی از شکل مرموزی از حیات بر پایه آب اکسیژنه بر روی سطح مریخ یافته است.

    بررسی یکی از آزمایشهای فضاپیمای وایکینگ حاکی از آن است که ??/?? درصد خاک مریخ می‌تواند منشا زیست شناختی داشته باشد.

    این پدیده با میزان زیست توده یافت شده در برخی مناطق قطب جنوب زمین که منشا گروهی از باکتری‌ها و گلسنگ‌های مقاوم است، قابل مقایسه است.

    محققان به دنبال شواهد تاییدکننده ای برای شناخت نوع میکربها و ارتباط آنها با میکروبهای زمینی هستند. احتمال دارد در زمانهای خیلی دور حیات از زمین به مریخ و یا برعکس، انتقال یافته باشد.

    گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال حیات بین سیارات یک دهه پیش قوت گرفت. در آن زمان محققان اعلام کردند یک سنگ آسمانی قدیمی در قطب جنوب یافته‌اند که حاوی شواهدی از زندگی فسیلی برروی مریخ است.

    هوت‌کوپر نتایج تحقیقات خود را در کنگره علوم سیاره‌ای اروپا در پوتسدام آلمان ارائه کرد.

    در حالی که اغلب دانشمندان فکر می‌کنند همسایه زمین در منظومه شمسی عاری از حیات است، کشف میکروبها در شرایطی که پیشتر ناممکن تصور می‌شد، بحث بر سر وجود حیات ورای زمینی را قوت بخشیده است.

    هوت‌کوپر معتقد است مریخ می‌تواند تنها منشا اکستریموفیل باشد که در این مورد میکروب‌هایی هستند که سلولهای آنها از مخلوطی از آب اکسیژنه و آب پر شده است و خاصیت ضدیخ طبیعی را برای آنها فراهم کرده است.

    این میکروبها می‌توانند شرایط نامطلوب جوی مریخ را که دمای هوا به ندرت از حد انجماد بالاتر می‌رود و می‌تواند تا ? ????درجه سانتی گراد زیر صفر کاهش یابد تحمل کنند.

    هوت کوپر معتقد است وجود این میکروبها می‌تواند علت افزایش اکسیژن و دی اکسیدکربن را هنگام فرود کاوشگر وایکینگ ناسا بر خاک مریخ توضیح دهد. وی محاسبات خود در مورد زیست توده خاک مریخ را براساس این فرض انجام داده است که این گازها هنگام تجزیه مواد آلی تولید می‌شوند.

    دانشمندان امیدوارند با استفاده از کاوشگر روباتیک نسل جدید ناسا موسوم به فونیکس که در سال ? ?????به این سیاره می‌رسد و خاک نزدیک قطب شمال این سیاره سرخ را بررسی می‌کند، شواهد بیشتری در مورد وجود حیات در این سیاره بدست آورند.



    محمد علی جعفری ::: دوشنبه 86/6/26::: ساعت 10:58 صبح
    نظرات دیگران: نظر

    - پس از مرگ خورشید، کره زمین احتمالا به کل از بین نخواهد رفت

    ستاره‌شناسان سیاره‌ای مشابه زمین را کشف کردند که پس از مرحله مرگ ستاره خود، همچنان باقی مانده است. این نخستین باری است که سیاره‌ای کشف می‌شود که از مرحله باصطلاح "غول سرخ" خود که در آن ستاره پیر، منبسط می‌شود و اجرام چرخنده در اطرافش را می‌بلعد، جان به در برده است.

    به گزارش ایرنا و به نقل از رویترز، کشف این سیاره گازی غول آسا که سه برابر سیاره مشتری است، منظری از آینده منظومه شمسی و آنچه با پیر و متلاشی شدن خورشید در زمین اتفاق خواهد افتاد، ارائه می‌دهد.

    دانشمندان دریافتند این سیاره حدود چهار هزار و ‪ ۵۰۰‬سال نوری از زمین فاصله دارد. این سیاره نیز زمانی در فاصله کنونی زمین با خورشید ما (حدود هشت دقیقه نوری) به دور ستاره خود می‌چرخیده، اما سپس از مسیر خود خارج شده است.

    "جاناتان فورتنی" محقق ناسا در نشریه نیچر نوشت، اکنون، این تنها منظومه سیاره‌ای کشف شده‌ای است که از مرحله "غول‌سرخ" خود جان به در برده است.

    این کشف نه تنها در مورد منظومه شمسی ما که در آن عطارد، زهره و حتی زمین در نهایت توسط خورشید که هنگام مرگ، سرخ و منبسط می‌شود، بلعیده خواهند شد، بلکه در مورد منظومه‌های دیگری که در همسایگی ما قرار دارند، اطلاعاتی را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد.

    دانشمندان حدود ‪ ۲۵۰‬سیاره را شناسایی کرده‌اند که دور ستاره‌هایی غیر از خورشید ما می‌گردند. اغلب آنها از طریق اندازه‌گیری هایی غیرمستقیم مانند تغییرات جزیی در حرکت یک ستاره کشف شده‌اند.

    "دان کورتز" اخترفیزیک شناس دانشگاه لانکشایر گفت این گروه تحقیقاتی سیاره مذکور را بطور تصادفی و هنگامی که در حال بررسی ستاره مادر آن موسوم به "‪Pegasi‬ ‪ "V 391‬بودند، کشف کردند.

    امواج صوتی در این ستاره آن را به تغییراتی نبض مانند واداشته و هر دقیقه روشنایی آن را تغییر می‌داد. با مشاهده این تغییرات ستاره‌شناسان می‌توانند سرعت صوت را با هدف دیدن درون ستاره، اندازه‌گیری کنند.

    این گروه دریافت ستاره ‪Pegasi‬ ‪ V 391‬در میانسالی خود زمانی که وارد فاز "غول‌سرخ" شد و پیش از آنکه شعاع خود را تا بیش از ‪ ۱۰۰‬برابر منبسط کند، جرمی برابر جرم خورشید داشت. انتظار می‌رود خورشید این کار را در پنج میلیارد سال انجام دهد.

    محققان می‌گویند ستاره مادر این سیاره جرم خود را از دست داد و نیروی گرانشی آن برای جذب آنقدر کم شد باعث شد که سیاره فقط اندکی از مسیر خود منحرف شود و علت باقی‌ماندن این سیاره همین امر بوده است.

    به گفته کورتز، زمانی که خورشید (که دانشمندان فکر می‌کنند ‪ ۳۰‬درصد بزرگتر از زمان به وجود آمدن آن است) تمامی هیدروژن خود را از دست دهد و در طول مرحله غول‌سرخ، منبسط شود، زمین نیز احتمالا به همین دلیل از نابودی کامل نجات خواهد یافت.

    آینده‌زمین آنست که گرمای خورشید، اقیانوس را به جوش آورد، اما سنگهای داغ از این نابودی جان سالم به در می‌برند.



    محمد علی جعفری ::: دوشنبه 86/6/26::: ساعت 10:56 صبح
    نظرات دیگران: نظر

    کشف منطقه برزخی بین ابرها و خورشید توسط دانشمندان ناسا

    خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
    سرویس: علمی

    ستاره شناسان در آمریکا اعلام کردند که بین ابرها و خورشید منطقه‌ای به نام «منطقه برزخی» وجود دارد که ذرات تشکیل دهنده آنها نه مرطوب و نه خشک هستند.

    به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این دانشمندان می‌گویند بیش از 60 درصد از جوی که در مشاهدات ماهواره‌یی با عنوان منطقه خالی از ابر شناخته شده است در واقع با این منطقه برزخی متشکل از ذرات بین بینی پر شده است.

    به گفته این دانشمندان، با استفاده از ابزار بسیار حساس بر روی زمین که آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا)، از سال 2000 تاکنون مورد استفاده قرار داده است، امکان تشخیص افشانه‌ها و ابرها با جزئیاتی بیشتر از قبل وجود دارد.

    این دانشمندان می‌گویند: منطقه اطراف ابرها ما را به دردسر انداخته است این ابزار در این منطقه چیزی را شناسایی کرده اند که با یافته‌های ما درباره ابرها یا حتی ذرات شبیه به افشانه‌ها تطابق نمی‌کند.

    دانشمندان در ادامه اظهار داشتند: به نظر می‌رسد که این منطقه در واقع منطقه‌ای انتقالی و جایی است که ابرها درحال شکل گیری یا در حال از بین رفتن هستند و رطوبت باعث می‌شود ذرات خشک آب جذب کرده و بزرگتر شوند.

    محققان می‌گویند: کشف این منطقه برزخی به دانشمندان آب و هوایی کمک می‌کند که بهترین محاسبات خود را درباره نحوه نگهداری و انعکاس انرژی خورشیدی توسط اتمسفر زمین بررسی کنند.



    محمد علی جعفری ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 1:0 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    کاوش‌های بیشتر برای کشف حیات در مریخ چاپ ایمیل
    ۲۰ بهمن ۱۳۸۵

    پژوهشگران کشف حیات در مریخ نیازمند به حفاری های عمیق تر در تحقیقات آینده خود می باشند.

    Lewis Dartnel از پژوهشگران دانشگاه لندن معتقد است برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر نیاز به حفاری های عمیق تری بر روی سطح این سیاره است مریخ سیاره ای است که آشکارا بنظر می رسد با حیات بیگانه است.

    به گزارش پایگاه داده‌های زمین، این مشخصه در سطح آن بیشتر خودنمایی می کند، به نظر میرسد وجود حیات در دو متری خاک مریخ به علت تابش های زیاد و مداوم به کلی از بین رفته باشد به شکلی که حتی قوی ترین باکتری ها نمی توانند زنده بمانند.

    اگر ما بتوانیم از این سطح مریخ پایین تر برویم شانس ما برای یافتن حیات افزایش خواهد یافت زیرا خاک مریخ خود سپری محافظ در مقابل تابش های کیهانی خواهد بود و احتمالا آب ته نشین شده در این قسمت از سطح (به صورت یخ) نیز خود می تواند از این نوع حیات محافظت نماید.

    متاسفانه هیچ یک از کاوشگر های موجود در مریخ توانای حفاری های دو یا چند متری را بر روی این سیاره ندارند و محققان امیدوارند در برنامه های آینده ابزار های مناسب برای چنین حفاری هایی بر روی کاوشگر ها نصب شود تا نتایج حاصل از فعالیت های آنها بتواند وجود حیات در این سیاره را اثبات نماید.



    محمد علی جعفری ::: شنبه 85/11/21::: ساعت 3:52 عصر
    نظرات دیگران: نظر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 1
    بازدید دیروز: 7
    کل بازدید :106209

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<

    >>فهرست موضوعی یادداشت ها<<
    . .

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    افغانستان

    >>لوگوی دوستان<<

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<